Luxe badkamerverlichting voorbeelden

0
luxe badkamerverlichting

Luxe badkamerverlichting koop je niet zomaar. Het is in die zin niet echt tastbaar. Je stapt niet even een winkel binnen om te vragen waar de luxe badkamerlichting staat. We geven je daarom op deze pagina een aantal tips om de verlichting in je badkamer luxe te maken.

1. LED strips

LED lampen zijn niet alleen zuinig. Met verlichting creëer je een luxe uitstraling. Pakt dit echter subtiel aan, en plak niet overal in je badkamer zomaar LED strips. Anders creëer je een kermis in je badkamer. LED verlichting kun je gebruiken als basis verlichting of als verlichting om zaken mee te accentueren. In het geval van basis verlichting kun je denken aan LED strips aan het plafond. Bijvoorbeeld mooi verwerkt in een verlaagd plafond of een koof. Houdt hierbij rekening met de kracht van de LED lampjes zodat de verlichting voldoende is voor je complete badkamer.

Om zaken te accentueren kun je denken aan een LED strips onder je badkamermeubel of onder je bad. Eenvoudig te realiseren met een grote impact op de uitstraling van je badkamer.

2. Philips Hue

Onze huizen worden steeds slimmer. Binnen no-time is alles in en om het huis verbonden met het internet. Hiermee kun je binnen de kortste keren dus alles bedienen via je smartphone en gebruiken we door sensoren steeds minder schakelaars en handelingen. Dit is ook het geval voor je luxe badkamerverlichting. De lampen van Philips Hue bedien je met je smartphone en kun je zelfs automatisch aan laten gaan bij het binnenkomen van de badkamer.

Deze techniek is inmiddels beschikbaar voor meerdere lampen. Normale E27 en de kleinere E14 fittingen maar ook GU10 spotjes en zelfs LED strips. Overweeg voor je luxe badkamerverlichting dus gerust eens lampen van Philips Hue in combinatie met een motion sensor. Met de Philips Hue app configureer je alles en maak je scenes. Bijvoorbeeld:

  • Wanneer je de badkamer binnenkomt gaan de spotjes aan
  • Wanneer je op een knop drukt verandert de kleur
  • Wanneer je op een knop drukt dimt de verlichting

Duur? Helemaal niet! Enkele euro’s duurder dan normale verlichting dus zeker het overwegen waar voor jouw luxe badkamer!

3. Spiegelverlichting

luxe badkamerverlichting

Voor je spiegel moet de verlichting perfect zijn! Functioneel maar ook zeker met een luxe uitstraling. Hierin zijn tegenwoordig veel mogelijkheden. Verlichting in- en om de spiegel zoals in het voorbeeld hierboven van Detremmerie. De kleine spiegel met verlichting is erg handig en zorgt ervoor dat je alles goed kunt zien.

4. Verlichting in een nis

badkamerverlichting

Een nis in de badkamer is mooi maar een nis met verlichting is nog mooier! Een nis is speels en trekt de aandacht in de badkamer. Daarnaast biedt een nis de mogelijkheid om mooie accessoires of kunst een plekje te geven in je luxe badkamer. De uitstraling hiervan maak je luxe door er een kleine spot in te verwerken. Natuurlijk kun je ook denken aan een Philips Hue gestuurde LED strips die je van kleur kunt veranderen!

5. Sterrenhemel in de badkamer

sterrenhemel badkamer

Misschien wel de ultieme luxe badkamerverlichting; de sterrenhemel. Heerlijk voor als je in bad ligt, de rest van de badkamer donker is en je omhoog naar een sterrenhemel kijkt. Je kunt hiervoor zelfs kiezen voor een bepaald sterrenbeeld, de melkweg of knipperende sterren! Bovenstaande foto is van sterrenplafonds.nl

Meer voorbeelden van een luxe badkamerverlichting?

Bezoek dan eens onze showroom!