8 slimme tips voor een luxe badkamer inrichting

1
luxe badkamer inrichting

Tips voor de inrichting van je luxe badkamer

Je badkamer is de plek om te ontspannen en je even terug te trekken van je drukke werk of gezinsleven. Genieten onder een warme sunshower, lekker in bad je favoriete boek lezen of even wegdromen bij je favoriete muziek? Wij geven je een aantal tips over de inrichting, zodat je straks letterlijk kunt baden in luxe in je eigen home spa.

Tip 1: creëer ruimte

Een luxe inrichting begint met sanitairproducten met een strak design, zodat je badkamer is voorzien van alle comfort en nog steeds ruim aanvoelt. Kies bijvoorbeeld een compact wandcloset om op een slimme manier ruimte te winnen. Je boet niet in qua zitruimte, enkel het gedeelte erachter is korter. Trend van dit jaar: een toilet zonder spoelrand. Hygiënisch én onderhoudsvriendelijk. Of kies een inloopdouche, zodat je geen last hebt van draaiende deuren in de ruimte.

Tip 2: Sunshower in je luxe badkamer

Een Sunshower geeft de inrichting van je badkamer meteen een luxueuze uitstraling. Terwijl je doucht, krijg je meteen de juiste hoeveelheid uv-licht die je dagelijks nodig hebt om vitamine D aan te kunnen maken. Hier krijg je direct meer energie van. Het warme infraroodlicht ontspant en stimuleert de bloedsomloop. Bovendien krijg je er ook nog eens een gezonde kleur van!

sunshower

Tip 3: luxe badkamer inrichting met badmeubels

Bij je luxe badkamer inrichting behoort ook een ruime badmeubel met één of twee wastafels. Zo kan je ’s morgens samen je tanden poetsen, zonder elkaar in de weg te lopen. Een wastafel van keramiek op een badmeubel in fascinerende kleuren als rood, groen en blauw is een van de huidige trends die je tegenkomt bij Villeroy & Boch. Ook mag een grote spiegel niet ontbreken. Niet alleen heel praktisch, maar je badkamer lijkt optisch groter.

Tip 4: opbergruimte in de badkamer

Is enkel een badmeubel niet voldoende om spullen op te bergen? Kies dan voor een mooie bijpassende kast. Bijvoorbeeld een smalle staande kast of nissen in loze hoeken waar je mandjes neerzet. Of je creëert een dubbele wand achter de spiegel, zodat je hier ruimte hebt voor een apothekerskast. Want als er iets afbreuk doet aan de inrichting van een luxe badkamer, zijn het wel spullen die in het zicht liggen.

Tip 5: vrijstaand ligbad

Een unieke luxueuze uitstraling creëer je door een vrijstaand bad onderdeel te maken van je inrichting. Het is een echte eyecatcher dat de stijl van je badkamer extra zal accentueren. Bij onder andere Villeroy & Boch en Cleopatra vind je luxe ligbaden, van klassieke vrijstaande ligbaden tot moderne ronde baden in diverse kleuren. Wil je nóg luxer? Kies dan voor een whirlpool. De warmte en de massage van de jets bevorderen de doorbloeding voor pure ontspanning.

vrijstaand bad aveo

Tip 6: inrichting met tegels

Tegels in je luxe badkamer accentueren je eigen stijl. Met tegels maak je eindeloze combinaties. Grote tegels met kleine voegen of diagonaal gelegde tegels laten je badkamer groter lijken. Reliëfs, 3D-effecten en andere patronen maken je eigen unieke badkamer compleet. Warme kleuren en pasteltinten zie je dit jaar veel. Op zoek naar inspiratie? In onze showroom vind je compleet ingerichte badkamers.

luxe badkamer inrichting

Tip 7: juiste verlichting

De verlichting is een belangrijk aspect voor het creëren van de juiste sfeer in je eigen wellnessruimte. Zachte, warme tinten dragen bij aan de ontspanning, koelere tinten werken juist verfrissend. Je kunt dit met kaarsen doen, maar als je meer van strak en eenvoud houdt is verkleurbare en dimbare ledverlichting een aanrader. Bij de spiegel heb je juist goed helder licht nodig voor bijvoorbeeld het scheren of aanbrengen van make-up. Het is dus handig om twee lichtcircuits aan te maken: één die dimbaar is en voor de sfeerverlichting zorgt, de andere voor de praktische verlichting zoals de spiegel en het plafond.

detremmerie spiegel verlichting

Tip 8: accessoires en luxe extra’s

Bij de inrichting van een luxe badkamer horen ook de juiste accessoires. Denk aan bijvoorbeeld kaarsen en muziek. En wat dacht je van mooie, zuurstofrijke planten zoals een tropische gatenplant of krulvaren? Als je van geuren houdt, plaats dan een aantal potjes met kruiden als munt of lavendel. Mooie, zachte handdoeken en washanden dragen ook bij aan de luxe inrichting van jouw eigen home spa. Ultiem relaxen in je eigen luxe badkamer? Met een waterdicht audiosysteem of televisie in je badkamer is uren ontspanningsplezier in je eigen wellness gegarandeerd. Aquasound biedt bijvoorbeeld speciale badkamer tv’s en badkamer speakers die goed tegen vocht kunnen.

aquasound tv badkamer

Voor meer inspirerende ideeën en professioneel advies ben je van harte welkom in onze showroom. Samen maken we de perfecte inrichting voor de badkamer van jouw dromen.